Ga naar de hoofdinhoud

Auteurs

Kate Simon

Kate Simon werkt al meer dan 30 jaar voor nationale kranten en tijdschriften en is de voormalige reisredacteur van de Independent op zondag. Tegenwoordig schrijft ze over reizen voor onder andere The Guardian en National Geographic Traveller UK en biedt ze via Traveltappers.co.uk ook advies over reiscontent en PR. Kate is de co-auteur van twee boeken, Slow Travel Cheshire (Bradt, 2018), de eerste moderne gids voor de provincie, en How To Pack For Any Trip (Lonely Planet, 2016).


Simone Kane

Simone Kane combineert PR en content creatie, gespecialiseerd in reizen. Haar carrière in de journalistiek omvatte meer dan 25 jaar. Ze werkte voor verschillende nationale publicaties, waaronder The Independent on Sunday, National Geographic Traveller UK en verschillende consumenten- en vakbladen, maar ook voor copywriting- en websiteprojecten. Simone was ook mede-oprichter van La Luz, een tijdschrift voor Engelstaligen die in de Costa de la Luz in Zuid-Spanje wonen en deze bezoeken.


Sarah Barrell

Sarah Barrell is een reisjournaliste en schrijfster met een grote belangstelling voor Italië. Als voormalig reisredacteur bij de Independent on Sunday werkt Sarah momenteel als Associate Editor bij National Geographic Traveller (UK), en schrijft ze regelmatig reisverhalen voor BBC Good Food, en draagt ze bij aan publicaties als The Telegraph, The Independent, The Guardian en Lonely Planet. Haar boek Italy: From the Source was het debuut in de succesvolle Lonely Planet-serie over voedselreizen. Vind haar op Twitter @TravelBarrell.


Jess Wood

Jess Wood is Fashion Features Director van Marie Claire, waar ze schrijft over mode en ontwerpers – van megamerken als Dior tot de toptalenten uit Oekraïne. Tijdens haar tien jaar bij het tijdschrift heeft ze de tweejaarlijkse spin-off van de collecties, Marie Claire Runway, uitgegeven en enkele van de meest invloedrijke talenten uit de industrie geïnterviewd – persoonlijke hoogtepunten zijn onder andere Christopher Kane, Marc Jacobs en JW Anderson. Naast het schrijven over mode, doet Jess live verslag van de shows op Marie Claire’s sociale-mediaplatforms en produceert ze modevideo’s over alles, van Chanel couture tot het verhaal achter de schermen van hoe de V&A’s blockbuster Balenciaga-tentoonstelling tot stand kwam. Volg haar op Instagram bij jesswood_mc.


Lisa Gerard-Sharp

Lisa Gerard-Sharp is een bekroonde reisschrijfster, redacteur, fotograaf en spreker met een bijzondere belangstelling voor Italië. Ze levert bijdragen aan verkooppunten variërend van The Telegraph, The Guardian en National Geographic Traveller tot Italiaanse reisgidsen en online gidsen voor National Geographic en Google. Lisa spreekt op reisbeurzen en is de auteur van meer dan 30 gidsen, waaronder een aantal over Toscane voor Insight Guides. Voor meer informatie, zie www.lisagerardsharp.com.


Yvonne Gordon

Yvonne Gordon is een bekroonde reisschrijfster wiens werk is gepubliceerd in The Irish Independent, The Sunday Times, The Guardian, The Irish Times, The Boston Globe, The San Francisco Chronicle, The Washington Post, The Telegraph, Hemispheres, CARA magazine en Fodor’s Travel. Ze schrijft ook reisgidsen en schreef het boek DK Eyewitness Travel Backroads Ireland. Haar awards zijn onder andere Travel Writer Of The Year bij de Travel Extra Travel Journalist of the Year Awards 2016. Volg haar op Instagram bij @yvonne.gordony en Twitter @YvGordon


Pete Brown

Pete Brown is een Britse auteur, journalist, omroeper en adviseur gespecialiseerd in eten en drinken, met name de leuke onderdelen zoals bier, pubs, cider, spekrolletjes en fish and chips. In negen boeken gaat zijn brede, frisse benadering uit van sociale geschiedenis, cultureel commentaar, het schrijven van reizen, persoonlijke ontdekkingen en natuurgeschiedenis. Hij schrijft voor kranten en tijdschriften over de hele wereld en levert regelmatig een bijdrage aan het voedselprogramma van BBC Radio 4. Hij werd uitgeroepen tot British Beer Writer of the Year in 2009, 2012 en 2016, heeft drie Fortnum & Mason Food and Drink Awards gewonnen en is twee keer genomineerd voor de Andre Simon Awards. Piet is voorzitter van de Britse Gilde van Bierschrijvers. Volg Piet op Twitter @PeteBrownBeer.


Rachael Martin


Rachael Martin komt oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk en is een reisjournalist, auteur en fotograaf die in de buurt van Milaan woont. Ze kwam meer dan 20 jaar geleden naar Italië, at het eten op, nam de cultuur in zich op en werd uiteindelijk tweetalig. Ze schrijft over Italiaanse reizen, eten en cultuur voor Italia Magazine en de online Engelse krant The Local Italy. Momenteel schrijft ze een modegids voor Milaan, die in het voorjaar van 2020 uitkomt. Volg haar op Instagram @rachinitaly.

Vraag het aan onze Guru