Ga naar de hoofdinhoud
LifestyleMeer ideeën

De beste plaatsen om onvergetelijke bijzondere souvenirs te vinden.

Door Sean Caulfield

De markten in Toscane bestaan uit meer dan eten alleen. Bekijk onze tips voor de beste markten om antiek, kunst of een ander authentiek souvenir te bemachtigen.

 

Florence

Mercato delle Pulci aan het Piazza del Ciompi in Florence is een vlooienmarkt die dagelijks gehouden wordt. Met meubels, antiek, prenten, munten, sieraden, brocante en antiquarische boeken. De laatste zondag van iedere maand heeft de markt nog meer kramen, behalve in augustus.

 

Siena

Op de derde zondag van iedere maand, behalve in augustus, staat Piazza del Mercato vol gezellige kraampjes met antiek en curiosa. Het marktplein is de moeite van het ontdekken waard. Het staat bekend als Il Tartarugone omdat de omliggende daken lijken op het schild van een schildpad.

 

Lucca

De antiekmarkt van Lucca is bij lokale inwoners ook zeer in trek. De markt vindt iedere derde weekend van elke maand plaats voor de kathedraal van San Martino. In hetzelfde weekend kunt u in de Mostra Piazzetta dell”Atre moderne kunst en beeldhouwwerken bewonderen van lokale kunstenaars. Dit is een openluchttentoonstelling in de Piazzaetta San Carlo en Piazzetta dell’ Arancio..

 

Arezzo

Meer dan vierhonderd exposanten staan op de Fiera Antiquaria. Iedere zondag van elke maand trekt deze bijzonder markt uit heel Italië bezoekers aan. Geen wonder dat deze beroemde antiekmarkt die in het stadscentrum gehouden wordt een grote aantrekkingskracht heeft op verzamelaars.

 

Pistoia

In de schitterende voormalige Breda machinefabriek gelegen aan de Via Pertini wordt een markt gehouden met antiek, bric-a-brac en hedendaagse kunst verkoopt. Ieder tweede weekend van elke maand.

 

Perugia

Op prachtig keramiek en bijzondere antieke sieraden komen echte verzamelaars af bij deze maandelijkse markt in Perugia in het Palazzo della Prefettura in de zomer en in Rocca Paolina in de winter.

 

To Toscane biedt fantastische vakantiehuizen aan in de hele regio.

Meer dan 20 jaar geleden ben ik met mijn Italiaanse vrouw naar Toscane verhuisd en heb ik To Toscane opgericht als een villaverhuurbedrijf. Onze eerste accommodaties waren in een landhuis in de Chianti en we boden onze gasten een vakantie op maat aan met behulp van onze lokale kennis en persoonlijke service. Vandaag de dag kun je hetzelfde ervaren bij meer dan 600 schitterende vakantiehuizen.

Vraag het onze Guru Lifestyle

Of kies één van de thema's hieronder