Ga naar de hoofdinhoud
Cave woman: beoefen yoga in de thermale grotten bij Grotta Giusti. Foto: Enrico Ianari
ActiefWelzijn

Grotyoga

Door Sean Caulfield

Je hebt nu bieryoga, paardenyoga en zelfs lachyoga – het kan bijna niet gekker worden! Maar wat dacht u van grotyoga? In de Grotta Giusti, in de buurt van Pistoia, kunt u deelnemen aan een les grotyoga in de spectaculaire omgeving van deze eeuwenoude grotten.

Dit Toscaanse kuuroord staat vooral bekend om zijn ondergrondse meer en thermisch labyrint. Giuseppe Verdi, de negentiende-eeuwse Italiaanse componist, beschouwde deze plaats zelfs als “het achtste wereldwonder”. Het water en de stoom zijn hier 34°C en ze zijn rijk aan mineralen en sulfaat. De spa heeft een heilzame werking, en heeft een gunstige uitwerking op de luchtwegen en bloedsomloop. Daarnaast werkt het reinigend voor de huid, en ontspant het het spier- en beenderstelsel.

Een gekwalificeerde instructeur van Grotta Giusti laat u met een sessie grotyoga helemaal tot rust komen.

De natuurlijke warmte van de grotten versterkt de sensaties, verbetert de concentratie en verhoogt de lichaamstemperatuur.

Daggasten zijn van harte welkom. Sessies van 50 minuten kosten € 90,- per persoon. Voor groepen geldt het tarief van € 40,- per persoon. Kijk voor informatie op: www.grottagiustispa.com.

To Toscane heeft een fantastisch assortiment vakantiehuizen in de Pistoia omgeving.

Meer dan 20 jaar geleden ben ik met mijn Italiaanse vrouw naar Toscane verhuisd en heb ik To Toscane opgericht als een villaverhuurbedrijf. Onze eerste accommodaties waren in een landhuis in de Chianti en we boden onze gasten een vakantie op maat aan met behulp van onze lokale kennis en persoonlijke service. Vandaag de dag kun je hetzelfde ervaren bij meer dan 600 schitterende vakantiehuizen.

Vraag het onze Guru Actief

Of kies één van de thema's hieronder