Ga naar de hoofdinhoud
ActiefWelzijn

Verken Toscane op een paard

Door Sean Caulfield

Houdt u van paardrijden? Dan is het fijn om te weten dat er meer dan genoeg mogelijkheden zijn om heerlijke buitenritten te maken in Toscane. Bekijk hieronder onze lijst van paardenroutes en maneges die we aanraden voor een dagje paardrijden.

 

De Via dei Cavalleggeri, oftewel de weg van de ruiter is een route die wel 210 kilometer lang is. Deze route werd gebruikt door de cavalerie die de wachttorens verbond aan de kust tussen Pisa, Livorno en Grosseto. En een aantal natuurparken wordt doorkruist, de Maremma en San Rossore.

 

De rit gaat door een romantisch landschap met veel historische monumenten zoals het kasteel van San Niccolò en de abdij van Vallombrosa. Hier ligt de paardenroute door de heilige bossen in de Casentino vallei.

 

De Amiata paardenroute bestaat uit twee paden, een van dertig kilometer en de ander wel tachtig kilometer lang. Beide lopen ze over de hellingen van de Monte Amiata langs eeuwenoude kastanjebossen.

 

Op de San Jacopo route nabij Pisa kunt u een aantal van de mooiste bezienswaardigheden bezoeken. U rijdt bijvoorbeeld langs het schattige Vinci, de geboorteplaats van Leonardo da Vinci.

 

Geniet van het schitterende platteland rondom Siena op het Terre di Siena pad. Ruiters rijden door afgelegen bossen en wijngaarden en langs een aantal oude kerkjes aan de route.

 

Aanbevolen maneges in Toscane zijn bijvoorbeeld Rendola Riding bij Montevarchi, Club Ippico Senese bij Monteriggioni, Vecchio Texas bij Greve in Chianti en Maneggio La Fiaba bij San Vivaldo.

 

Vier vakantiehuizen van To Toscane zijn te huur op een fokkerij van racepaarden, Agriturismo Legi in Toscane. Echt voor paardenliefhebbers!

Meer dan 20 jaar geleden ben ik met mijn Italiaanse vrouw naar Toscane verhuisd en heb ik To Toscane opgericht als een villaverhuurbedrijf. Onze eerste accommodaties waren in een landhuis in de Chianti en we boden onze gasten een vakantie op maat aan met behulp van onze lokale kennis en persoonlijke service. Vandaag de dag kun je hetzelfde ervaren bij meer dan 600 schitterende vakantiehuizen.

Vraag het onze Guru Actief

Of kies één van de thema's hieronder