Ga naar de hoofdinhoud
ActiefNatuur

Vier dieren in het wild die u kunt tegenkomen in Toscane

Door Sean Caulfield

Pak uw verrekijker en volg de sporen van in het wild levende dieren in Toscane.

Hieronder vier wilde dieren die hun habitat in Toscane hebben.

 

Wild zwijn

De cinghiale oftewel het Toscaans everzwijn heeft de twijfelachtige eer om een trofee én een lokale delicatesse te zijn. In de schemering op landweggetjes zijn ze vaak te zien en ook vanuit de heuvels, verleid door de geur van rijpende druiven. Een everzwijn heeft een opvallend wigvormig silhouet en is zwartgrijs van kleur, met een borstelige rand, een lange snuit en een verrassend sierlijke draf. De biggetjes hebben lichte strepen die door hun chocoladebruine vacht lopen. Benader een everzwijn met de grootst mogelijke voorzichtigheid. Een zeug met jongen kan aanvallen wanneer zij zich bedreigt voelt.

 

Stekelvarken

Tussen zonsondergang en het ochtendgloren is dit stekelige knaagdier te zien. Juist dan is hun uitstekende gehoor, de gevoelige poten en fijn ontwikkelde reukzin nuttiger dan hun gezichtsvermogen. Van nature zijn ze onverschrokken en kuieren op hun gemak over kreupelhout op zoek naar fruit, insecten en zaden die door de wind zijn meegevoerd. Laat een stekelvarken met rust als u er een tegenkomt. Ze zien erg slecht en worden hierdoor snel agressief, met stampende poten, hard grommend en witte puntige stekels die alle kanten opstaan ter verdediging.

 

Damhert en ree

In de schemering kunt u damherten waarnemen die in open akkers bij zonsondergang hun buikje vol eten op stukken grond rijk aan bosbessen en paddenstoelen. Met hun lange nek, smalle kop, gevlekte bruine vacht en het opvallende schoffelgewei zijn ze niet te missen. De verlegen reeën zijn moeilijker te herkennen omdat zij zich schuilhouden in de bossen. Een ree heeft een klein bruin staartje en een vacht variërend van roodbruin tot grijs en dik in de wintermaanden. Beide soorten zijn majestueuze wezens. Het is een onvergetelijke ervaring ze te zien rennen, springen en misschien wel zwemmen.

 

Haas

Hazen wonen in ‘legers’, ondiepe kuilen, dit in tegenstelling tot konijnen. Ziet u deze kuilen in de omgeving van uw vakantiehuis in Toscane dan is dat een teken dat er hazen in de buurt zijn. Ze zijn veel groter dan een konijn en hebben lange oren en poten, een zandbruine vacht en witte buik. Het territorium van de haas is gecultiveerd platteland of een vlakke bodem in bossen waar met grote snelheid in verschillende richtingen gedraaid kan worden om te vluchten voor roofdieren.

 

To Toscane heeft oogverblindende vakantiehuizen op het platteland van Toscane.

Meer dan 20 jaar geleden ben ik met mijn Italiaanse vrouw naar Toscane verhuisd en heb ik To Toscane opgericht als een villaverhuurbedrijf. Onze eerste accommodaties waren in een landhuis in de Chianti en we boden onze gasten een vakantie op maat aan met behulp van onze lokale kennis en persoonlijke service. Vandaag de dag kun je hetzelfde ervaren bij meer dan 600 schitterende vakantiehuizen.

Vraag het onze Guru Actief

Of kies één van de thema's hieronder