Ga naar de hoofdinhoud
LifestyleMeer ideeën

Wat pak je in voor een vakantie in Toscane

Door Sean Caulfield

Gooi niet lukraak maar wat in je koffer. Neem even de tijd om te begrijpen waar je heen gaat. Gebruik je verstand om lekker comfortabel te blijven en het allerbeste uit je vakantie in Toscane  te halen. Wij geven wat tips.

 

Houd het weer in de gaten

In Toscane is het droog en heet in de zomer. Het kan er echter opeens losbarsten en flink tekeer gaan tijdens een storm met zware regenbuiten. Blijf droog en koel, neem een lichtgewicht regenjack met capuchon mee.

 

Trek laagjes aan

Kleed jezelf in natuurlijke vezels om je temperatuur te reguleren. Moderne stoffen die goed ademen zijn natuurlijk ook aan te raden, zeker als je lang wilt wandelen.

 

Let op

Wil je religieuze panden betreden als vrouw wees dan voorbereid. Neem een jasje, vest, of omslagdoek mee om je schouders te bedekken en een lange rok voor je knieën. Mannen mogen geen hemden of korte broeken dragen.

 

Badkleding etiquette!

Net als in andere Europese landen hebben Italiaanse openbare zwembaden vaak regels met betrekking tot badkleding. Soms moeten zwemmers een badmuts dragen om het water in te gaan. Of mannen mogen alleen Speedo-achtige zwembroeken dragen (dit is in Frankrijk niet zo strikt).

 

Stad en platteland

Ga je het platteland van Toscane ontdekken of bezoek je historische steden in Toscane ga dan comfortabel gekleed. Draag makkelijke schonen. Een afritsbroek is ook een goede keuze. Neem een zacht truitje mee voor frissere avonden. Een prettige rugzak is fijn, zeker als die niet op de huid schuurt in de warmte.

 

Strand

Op weg naar het strand? Doe al je apparaten in een drysack, een geweldige manier om alles droog en vrij van zand te houden. En vergeet dat dikke badlaken, een hammamdoek is ook prima om je mee af te drogen of te bedekken.

 

 

To Toscane heeft een fantastisch aanbod van schitterende vakantiehuizen in heel Toscane.

Meer dan 20 jaar geleden ben ik met mijn Italiaanse vrouw naar Toscane verhuisd en heb ik To Toscane opgericht als een villaverhuurbedrijf. Onze eerste accommodaties waren in een landhuis in de Chianti en we boden onze gasten een vakantie op maat aan met behulp van onze lokale kennis en persoonlijke service. Vandaag de dag kun je hetzelfde ervaren bij meer dan 600 schitterende vakantiehuizen.

Vraag het onze Guru Lifestyle

Of kies één van de thema's hieronder