Ga naar de hoofdinhoud
Circle of Unicorns
Vicieuze cirkel: ‘Circle of Unicorns’ in Daniel Spoerri’s Garden is een opvallende verschijning op de top van de glooiende heuvels van de Monte Amiata. Foto: Kim Newton/Alamy
ActiefFamilie

Weer geopend: Wat u kunt doen in Toscane in 2020.

Door Sean Caulfield

Is Italië toegankelijk voor toeristen?

Het land werd vroeg en hard getroffen door Covid-19, maar is nu op weg naar heropening en klaar om bezoekers te verwelkomen. Wanneer u dit jaar naar Toscane reist, wees dan voorbereid op de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen – van het dragen van maskers in gesloten openbare gelegenheden, tot het meenemen van persoonlijke gegevens in restaurants en bars. Actuele reisadviezen zijn te vinden op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

En hoe is het nu in Toscane?

Wees gerust, veel attracties zijn weer toegankelijk voor bezoekers. Ze hebben allemaal nieuwe maatregelen genomen om de veiligheid van de bezoekers te garanderen. Wees bereid om vooraf te reserveren en de openingstijden kunnen beperkt zijn. Nu de basis is geregeld, zijn hier onze favoriete heropeningen in Toscane.

De kunst van Toscane

Uffizi Galerij

De Uffizi is een must als u van plan bent een bezoek te brengen aan Florence tijdens uw verblijf. Ze herbergen een van de grootste en beste Renaissance collecties ter wereld. Michelangelo’s “Heilige Familie”, Boticelli’s “Geboorte van Venus” en Canaletto’s “Gezicht op het Grote Kanaal” zijn slechts enkele van de werken die op uw lijstje zouden moeten staan.

Leonardiano Museum 

Het Leonardiano Museum in Vinci, de geboorteplaats van het genie, bevindt zich ten westen van Florence en is verre van een provinciaal museum met stoffige feiten uit het leven van de meester. De kern van de collectie bestaat uit modellen van de verschillende machines die hij heeft uitgevonden, zelfs een vliegtuig. Er is ook een hoogwaardige digitale reproductie van de beroemde muurschildering ” Het Laatste Avondmaal “.

Centro Pecci

Het Luigi Pecci Centrum voor Hedendaagse Kunst in Prato ontvangt weer bezoekers. Foto Michela Osteri/Creative Commons

 

Centro Pecci

De beeldende kunst, film, muziek, architectuur, design, mode, literatuur, podiumkunsten … geen enkel gebied van moderne kunst wordt genegeerd in het Centro Pecci in Prato. De galerie zelf is een UFO-vormig spektakel, ontworpen door Italo Gamberini en uitgebreid door Maurice Nio, en is heropend voor de zomer; huidige tentoonstellingen zijn onder andere “Nudes” (naakten) van de Chinese fotograaf en dichter Ren Hang, die in 2017 stierf.

Toscane voor kinderen

Pinocchio's Park

Kinderen zullen dol zijn op het park met het wereldberoemde sprookjesfiguur Pinocchio. Foto: Jack Sullivan/Alamy

 

Pinocchio Park

In het Pinocchio Park bij Pistoia voelen kinderen zich als in een sprookje. De zorgvuldig ontworpen tuin, met bronzen en stalen beelden van de personages van Carlo Collodi, vertelt het verhaal van de marionet die ervan droomde een echte jongen te zijn. Er is ook een klein museum, en wat dacht je van een kabelbaanavontuur tussen de bomen?

Acqua Villages

De Acqua Villages in Cecina en Follonica zijn wat wilder. Er is voor elk wat wils in deze leuke baden in Zuidzeestijl. Sissen door kronkelende waterglijbanen voordat je met een schommel in het koude water landt. En er zijn ook veilige peddelruimtes voor de kleintjes.

Parco-avventura-adulti

Familieplezier in Avonturenpark Il Gigante.

 

Parco Avventura Il Gigante

Het klimpark Parco Avventura Il Gigante is ook een adrenalinestoot voor jong en oud, de touwglijbanen en hangbruggen geweven door het eikenhout zullen uw gevoel voor hoogte op de proef stellen.

Toscaanse tuinen

Daniel Spoerri

De Planeten is een andere opvallende installatie in Daniel Spoerri’s Tuin. Foto: Susanne Neumann

 

Giardino di Daniel Spoerri

In Toscane gaan kunst en natuur vaak hand in hand, zoals in het beeldenpark Giardino di Daniel Spoerri. Het park is vernoemd naar de Zwitserse kunstenaar die op deze wilde plek in de buurt van Seggiano zijn 113 sculpturen van 55 verschillende kunstenaars tentoonstelde. Kijk uit naar de twee sculpturen van de Zwitserse kunstenaar Jean Tinguely, die beroemd is om zijn befaamde sculpturen.

Tarottuin Garden

De indrukwekkende Tarottuin bij Garavicchio is gemaakt door de laat-Frans-Amerikaanse kunstenaar Niki de Saint Phalle. Ze creëerde meer dan 20 sculpturen geïnspireerd door Tarotkaarten met de hulp van haar tweede man, de eerdergenoemde Jean Tinguely. Als u ooit in Parc Guell in Barcelona bent geweest, zult u zeker de invloed van de Catalaanse kunstenaar Antoni Gaudi op de patronen van de beelden opmerken.

Pratolino Park

In het Pratolino Medici Park staan enkele monumentale beelden, waaronder de 10,7 meter hoge ‘Colosso del Appennino’. Foto: Luca Lorenzelli/Shutterstock

 

Pratolino Medici Park

Indrukwekkende kunst is ook te vinden in het Pratolino Medici Park bij Vaglia, een UNESCO werelderfgoed. Ondanks de vele Renaissance grotten, fonteinen en standbeelden zult u de 10,7 meter hoge Apennijnenkolos, die uitkijkt over het water van een kleine vijver, nauwelijks missen. Deze massale kunstwerken werden gebruikt om een Medici villa te versieren die hier ooit stond. Buontalenti ontwierp het in de 16e eeuw voor de machtige Medici-familie.

Toscaanse wijnen

Antinori Winery

De Antinori-wijngaard in Chianti Classico is een organisch beeld dat zich in het omringende landschap voegt. Foto: Ivan Franco Bottoni/Unsplash

 

Toscane is wereldwijd bekend om zijn heerlijke wijnen. Veel regionale wijnhuizen bieden nu weer proeverijen aan, niet alleen voor rode en witte wijnen, maar ook voor de extra geproduceerde Vinsanto, Grappa en olijfolie. Casanuova di Ama is een familiebedrijf in de beroemde wijngaarden van de Chianti.

In het Castello Nipozzano bij Pelago, tegen de achtergrond van een middeleeuws kasteel, kunt u de wijnkelders en een historisch huis bezoeken en heerlijke wijnen proeven. Col d’Orcia ligt in de buurt van Montalcino, met uitzicht op de rivier Orcia. De Brunello-wijn wordt op biologische wijze geproduceerd en de familie presenteert tijdens een rondleiding graag hun biologisch-dynamische concept. Ten zuiden van Florence is Antinori nel Chianti Classico een plek waar moderne architectuur en traditionele wijnproductie elkaar ontmoeten. De familie Antinori produceert al sinds de middeleeuwen wijn in Toscane, maar de wijnmakerij, ontworpen door Marco Casamonti met zijn glazen proeflokaal, is volledig 21e eeuw.

Voor meer ideeën, en informatie over welke restaurants en bars heropend worden, volg To Toscane Vakantiehuizen op FacebookTwitter, Instagram en Pinterest.

To Toscane Vakantiehuizen biedt een breed scala aan kwaliteitsvolle vakantiehuizen in de regio.

 

Meer dan 20 jaar geleden ben ik met mijn Italiaanse vrouw naar Toscane verhuisd en heb ik To Toscane opgericht als een villaverhuurbedrijf. Onze eerste accommodaties waren in een landhuis in de Chianti en we boden onze gasten een vakantie op maat aan met behulp van onze lokale kennis en persoonlijke service. Vandaag de dag kun je hetzelfde ervaren bij meer dan 600 schitterende vakantiehuizen.

Vraag het aan onze Guru

Of kies één van de thema's hieronder