Ga naar de hoofdinhoud
Kunst & CultuurEvenementen & Festivals

5 Toscaanse zomerfestivals die u niet mag missen

Door Sean Caulfield

Mercantia: wat een feest voor alle zintuigen wanneer Mercantia de straten van Certaldo bereikt, een klein plaatsje op een heuvel, ongeveer een uur rijden van Florence (11 tot en met 15 juli 2018). Toeschouwers worden uitgenodigd om de “vierde dimensie” binnen te gaan bij de vele intrigerende performances die elke dag plaatsvinden op sfeervolle locaties, van afgezonderde binnenplaatsen tot verstopte tuinen. Laat uw auto aan de voet van de heuvel achter en neem de kabelbaan naar boven. Vakantiehuizen in de omgeving ziet u hier.

 

Il Palio: De wereldberoemde Il Palio di Siena is een snelle en furieuze paardenrace zonder zadel die niet één maar twee keer per jaar plaatsvindt op Siena’s middeleeuwse Piazza del Campo (de eerstvolgende Il Palio op 16 augustus 2018). Verschillende wijken van de stad doen mee met een paard en ruiter in hun kleuren en emblemen, op het komvormige parcours op de piazza te racen, toegejuicht door honderden toeschouwers. In de dagen voorafgaand aan de race zijn de straten van Siena versierd met kleurrijke spandoeken en op de middag van het evenement bruist de Piazza del Campo van de historische parades voordat de paarden en jockeys om 19.00 uur starten. Bekijk hier de vakantiehuizen in de omgeving.

 

Pistoia Blues: bijna veertig jaar is de stad Pistoia de plek waar het internationaal vermaarde Pistoia Blues-festival in de Piazza Duomo (10-15 juli in 2018) plaatsvindt. Een schitterende historische setting voor dit moderne evenement. De grote namen van dit jaar zijn Alanis Morissette, James Blunt, Graham Nash en Steve Hackett. Bekijk hier de vakantiehuizen in de omgeving.

 

Middeleeuws Festival: De inwoners van Monteriggioni reizen eenmaal per jaar terug in de tijd naar de Middeleeuwen en brengen dit tijdperk tot leven met een leuk jaarlijks middeleeuws festival. Het festival begint op 5 juli met een gekostumeerd banket in het kasteel en de twee weekends daarop gaat de lokale bevolking in kostuum gekleed, omgetoverd tot edelen en arbeiders van vroeger. Er is livemuziek, dans- en theatervoorstellingen en u kunt traditionele regionale gerechten proeven. Bekijk hier vakantiehuizen in de omgeving.

 

Lucca Summer Festival: in juli klinkt de mooie ommuurde stad Lucca naar muziek! Het geluid van internationale topacts op het Lucca Summer Festival, dat de hele maand duurt komt dan naar de stad. Optredens die nog komen in 2018 zijn de Gorillaz, voormalig Beatle Ringo Starr, Roger Waters, Nick Cave en de Bad Seeds, Lenny Kravitz, James Taylor en nog vele anderen. Bekijk hier vakantiehuizen in de omgeving.

Meer dan 20 jaar geleden ben ik met mijn Italiaanse vrouw naar Toscane verhuisd en heb ik To Toscane opgericht als een villaverhuurbedrijf. Onze eerste accommodaties waren in een landhuis in de Chianti en we boden onze gasten een vakantie op maat aan met behulp van onze lokale kennis en persoonlijke service. Vandaag de dag kun je hetzelfde ervaren bij meer dan 600 schitterende vakantiehuizen.

Vraag het onze Guru Evenementen & Festivals

Of kies één van de thema's hieronder