Ga naar de hoofdinhoud
ActiefFamilie

Zes uitjes die geweldig zijn voor de kinderen

Door Sean Caulfield

Op vakantie in Toscane is het makkelijk om het hele gezin tevreden te houden, zeker de kinderen. Gewoon een beetje balans zoeken tussen tijd voor jezelf en voor hen toch? U wilt vast uren staren naar de oogverblindende fresco’s, dit ligt iets anders voor uw kinderen, zeker als deze nog wat jonger zijn. Maak uw uitjes plezierig en leuk voor iedereen met onze volgende kindvriendelijke suggesties:

 

Leonardo Da Vinci Museum

De interactieve tentoonstelling in het Leonardo Da Vinci Museum is bij alle kinderen zeer populair. Meer dan veertig machines zijn op schaal nagebouwd volgens de plannen van de grote Italiaanse Renaissance alleskunner waaronder zijn vliegmachines. Van ‘het Laatste Avondmaal’ en de ‘Mona Lisa’, beroemde meesterwerken van Da Vinci zijn reproducties te bewonderen.

 

Pinokkio Park

De ster van het Pinokkio Park nabij Lucca is natuurlijk de marionet die een jongetje wilde zijn.  Door het park loopt een pad en hieraan staan hier en daar beelden die verschillende episodes van het sprookje uit 1883 van Carlo Collodi, de avonturen van Pinokkio, voorstellen. Er is ook een museum, een grote tuin en een vlinderkas.

 

De dierentuin van Pistoia

In de dierentuin van Pistoia wonen meer dan vierhonderd dieren van leeuwen tot enorme kakkerlakken. Conservering en educatie staan hier hoog in het vaandel. De dierentuin neemt deel aan programma’s om dieren in het wild te beschermen en om bedreigde dierensoorten binnen de hekken te behouden. Met speciale activiteiten voor het hele gezin kunnen kinderen meer te weten komen over de bewoners van de dierentuin.

 

Acqua Village

Voor echte waterratjes zijn Cecina en Follonica dé plekken om te bezoeken. Deze waterparken met Hawaï thema liggen aan de Etruskische- en Maremmakust. Bezaaid met glijbanen en leuke zwembaden waar jong en oud heerlijk kunnen spetteren. Verder is er nog een circusschool, voetbal, volleybal en trampolines om weg te stuiteren.

 

Museo d’Arte per Bambini

De Toscanen zijn zo vastberaden om kinderen kennis te kunnen laten maken met kunst dat er een speciaal museum bestaat voor kinderen van drie tot en met elf jaar oud. Een inspirerende collectie door de eeuwen heen voor jonge kunstliefhebbers met schilderijen, beelden, foto’s en video’s, vindt u in het Museo d’Arte per Bambini in het prestigieuze museumcomplex Santa Della Scala.

 

Parco Aventura Saltalbero

Geen last van hoogtevrees in uw gezin? Bij Rapalano Terme in de Ombronevallei ligt het Parco Aventura Saltalbero waar u hoog in de toppen van de bomen kunt zwieren. Slinger een weg door de takken via touwbruggen, ladders en schommelende boomstammen. Er zijn verschillende routes voor alle leeftijden.

 

To Toscane heeft een fantastisch aanbod van kindvriendelijke vakantiehuizen.

Meer dan 20 jaar geleden ben ik met mijn Italiaanse vrouw naar Toscane verhuisd en heb ik To Toscane opgericht als een villaverhuurbedrijf. Onze eerste accommodaties waren in een landhuis in de Chianti en we boden onze gasten een vakantie op maat aan met behulp van onze lokale kennis en persoonlijke service. Vandaag de dag kun je hetzelfde ervaren bij meer dan 600 schitterende vakantiehuizen.

Vraag het onze Guru Actief

Of kies één van de thema's hieronder